Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Škratkova pot

Kraj: Slovenj Gradec

Škratkova pot je tematska pot ki se vije po hribu Rahtel in obišče hribovske kmetije na Gmajni ter deželo škratov, ki se nahaja ob kmetiji Kragelnik. Pot začnemo pri kmetiji Tina in se najprej po cesti na Rahtel odpravimo proti vrhu. V godičku nas pričaka kažipot Škratkove poti, ki nas usmeri navkreber v gozd.

Ob poti so lepo urejeni kažipoti in znamenja, tako da orientiranje po poti ni zahtevno. Pot nas najprej pripelje do najvišje točke, kjer se nam pogled iz grebena odpre proti mogočnima gorama Uršlji in Peci, ki kraljujeta nad dolino. Pot se nato začne rahko spuščati in nas vodi mimo kmetij na grebenu do druge strani hriba. S travnika se nam  ponudi pogled na spodnjo mislinjsko dolino, Šentjanž s kronsko goro in cerkvijo Sv. Petra.

Na koncu prve polovice pot prispemo do Škratkove dežele, po kateri je tematska pot dobila tudi svoje ime. Škratkova dežela je domišlijski svet na posetvu Kragelnik, ki nam vsako leto jeseni pričara mistični svet starih verovanj in običajev, v katerem svetu še posebej uživajo otroci. Pot nas nato vodi po drugi strani hribovja, mimo kmetij Leder in kmetije Lev, ter nas počasi pripelje na izhodiščno točko naše poti, kmetijo Tina.

Dolžina poti 5,1 km
Višinska razlika 177 m
Čas hoje 1 do 2 uri
Vrsta poti Primestna
Zahtevnost Nezahtevna pot

Priponke

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information