Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Puščavnikova pot

Kraj: Slovenj Gradec

Puščavnikova pot nas vodi iz Vodriža po okoliških hribih do razvalin starega gradu Vodriž nazaj v dolino. Pot smo začeli pri gostišču Bučinek v Vodrižu in se v gozd podali mimo hleva ob cesti preko travnika. Gozdna pot se hitro prevesi v gozdne stezice, ki nas preko hriba vodijo do prve kmetije ob poti. Od kmetije do kapelice hodimo po makadamski poti, ob njej pa že opazimo razvaline gradu Vodriž, do katerih pa bomo prispeli šele v zadnjem delu našega potovanja.

Ob mogočni lipi se odpravimo na desno čez travnik in v gozd, kjer ob poti najdemo tudi za oddih pripravljene klopce. Po kratki poti v gozdu prispemo do kmetije, kjer se nam pogled za kratek čas lahko spočije na Mislinjski dolini. Pot kaj kmalu spet zavije v gozdiček do potoka, ki ga prečkamo in se podamo navkreber do kmetije na vrhu grebena, kjer nato zopet zavijemo okoli hriba. Pot se spusti do bajerja, kjer si lahko zopet malo oddahnemo, kajti čaka nas še pot navkreber. Po poti navzgor po cesti pridemo do jase na vrhu hriba, kjer se nam pogled usmeri na drugo stran doline, na Uršljo goro in Kozji hrbet. Pot na vrhu jase zopet zavije nazaj v gozd, tam pa nas pričaka križ in pot, ki nas pripelje do ceste. Pot kar nekajkrat preči gozdne ceste, vendar je dobro označena z belimi golobi in z markacijami. Ko prispemo na malo večjo cesto, se ob kapelici ob cesti obrnemo navzdol, kjer se lahko podamo do razvalin gradu Vodriž po dveh poteh. Ena vodi po vrhu hriba in po gozdu in je zahtevnejša, druga pa nas do gradu pripelje po cesti.

Grad Vodriž nas pričaka na zadnjem delu poti in je odličen prostor za oddih v senci in okrepčilo ob ogledu okolice. Po ogledu se nazaj v dolino odpravimo po poti okoli hriba, ki vodi mimo jezera in domačije, kjer smo na začetku pot nadaljevali po travniku v gozdiček. Do Gostilne Bučinek se lahko vrnemo po isti poti ali pa uberemo tisto po urejeni cesti okoli hriba.

Dolžina poti 11,6 km
Višinska razlika 237 m
Čas hoje 2 do 3 ure
Vrsta poti Hribovska
Zahtevnost Srednje zahtevna pot

Priponke

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information