Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Tičnica pot

Kraj: Slovenj Gradec

Tičnica pot se začenja na hribu Belveue nad Slovenj Gradcem in poteka po obrobju legenske planote do stardavne cerkvice sv. Jurij. Pot nato zavije navzdol do Šmartna ob Sovenj Gradcu, kjer se priključi na kolesarsko pot, ki nas mimo bazena Slovenj Gradec pripelje nazaj na izhodišče poti.

Ob tabli, ki označuje začetek poti Tičnica se odpravimo na pot, ki nas ob podhodu pod glavno cesto popelje navkreber v gozd. V gozdičku nad cesto najdemo urejen park z predstavitvami drevesih vrst in raznovrstnosti koroških gozdov. Ob drevesih so table z imenom vrste, kjer lahko preizkusimo svoje znanje. V parku so postavljene klopce za počitek. Iz gozdička se napotimo navkreber do ceste, ki nas preko travnika z lepim pogledom na Slovenj Gradec in Uršljo goro vodi nazaj v gozd. Pot nas po gozdni poti pripelje do jase sredi gozda, nato pa se zopet priključimo na cesto. Izmenično hodimo preko gozdnih stezic, mimo stanovanjskih hiš in travnikov, do cerkvice sv. Jurija.

Tam je urejen prostor tudi za počitek v senci stoletnih krošenj. Do začetka poti se pridemo po krožni poti, zato se napotimo navzdol po cesti do cerkve sv. Martina v Šmartnem in se malo pred glavno cesto priključimo na kolesarsko pot Mislinja – Slovenj Gradec. Pot nadaljujemo vzporedno z glavno cesto po poljih, nasadih hmelja do trgovskih središč in Slovenjegraškega bazena. Po prečkanju Mislinje se podamo naprej po kolesarski poti in pot zaključimo pri podhodu pod glavno cesto in dostopom na Legen.

Dolžina poti 6,7 km
Višinska razlika 71 m
Čas hoje 1 do 2 uri
Vrsta poti Primestna
Zahtevnost Nezahtevna pot

Priponke

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information