Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Pot po mestu

Kraj: Slovenj Gradec

Med sprehodom skozi mestno jedro doživimo utrip mesta, ki svojo identiteto ustvarja predvsem na temeljih bogatega kulturnega izročila. Pot po mestu začnemo pred Venetskim konjem in se skozi mestno pasažo napotimo proti graščini Rotenturn, kjer ima prostore Mestna občina Slovenj Gradec.

Nazaj v mesto se napotimo skozi pasažo, mimo starega poslopja Andeškega hrama. Pot nas nato vodi do rojstne hiše skladatelja Huga Wolfa, kjer se napotimo na drugo stran ceste in se odpravimo nazaj na trg. Ob poti lahko opazujemo značilno krajinsko arhitekturo starih meščanskih hiš. Na Glavnem trgu zavijemo na desno proti cerkvi sv. Elizabete in sv. Duha, ki zaznamujeta mestno središče. Ob župnišču stojita tudi kipa Jakoba Sokliča in Franca Ksaverja Meška, za cerkvijo pa najdemo ostanke srednjeveškega obzidja. Po meškovi ulici se napotimo naprej po mestu do mestne tržnice in novejšemu spomeniku mirovniku Mahatma Gandhiju. Nazaj do Koroške galerija likovnih umetnosti in Koroškega pokrajinskega muzeja se odpravimo mimo Vodjaka življenja in spomenika Jožetu Tisnikarju.

Mestno jedro Slovenj Gradca je središče kulturnega in družabnega življenja in  je pogosto prizorišče pomembnih, tudi mednarodnih  razstav, srečanj vrhunskih glasbenih umetnikov, znanstvenih simpozijev ter raznih etnoloških  prireditev in sejmov.

Foto: Primož Juvan

Dolžina poti 1,1 km
Višinska razlika 6 m
Čas hoje Manj kot 1 uro
Vrsta poti Mestna
Zahtevnost Nezahtevna pot

Priponke

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information