Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Gozdna učna pot Kapelvald

Kraj: Ribnica na Pohorju

Začetek poti je pri lipovem drevoredu ob prihodu v kraj. Začetek poti (F4) zaznamuje orientacijska tabla, ki prikazuje točke ali stojišča ter vsebuje povzetek gozdnega bontona. Ob poti spoznamo številne drevesne vrste, ki bi jih drugod težko našli na enem mestu.

Najpomembnejše med njimi so: sekvoja, atlaška in libanonska cedra, rdeča bukev, cemprin, rumeni bor, smreka mariana, Pančeva smreka, srebrna smreka, rdeči hrast, tisa, črni oreh, orjaška jelka ter vse avtohtone drevesne in grmovne vrste. Na gozdni učni poti se lahko seznanimo z zgodovino kraja. Še posebej je poudarjen pomen ohranjanja naravnega okolja, ki je pogoj za obstoj človeštva. Pot nas vodi mimo cerkve sv. Jožefa in naprej po gozdni poti mimo domačije Štruc, kjer se začnemo počasi spuščati po poti navzdol do ceste, ki vodi v kamnolom. Nato se še naprej spuščamo po cesti navzdol do zaselka Josipdol (Muzej na prostem…).

Vsebina učne poti je primerna za vse starostne kategorije obiskovalcev. Najbolje pa je prilagojena učnim vsebinam osnovno-šolske mladine. Gozdna učna pot ima svoj razpoznavni znak, obris kapelice s smreko, ki ga lahko vžaganega opazimo na vseh  opisnih tabelah.

Dolžina poti 3,2 km
Višinska razlika 222 m
Čas hoje Manj kot 1 uro
Vrsta poti Primestna
Zahtevnost Nezahtevna pot

Priponke

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information