Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Rekreacijska pot okoli Radelj

Kraj: Radlje ob Dravi

Rekreacijska pot okoli Radelj je dolga 12 km in ponuja možnost hoje, teka ali telovadbe na različnih orodjih. V pot so vključene že obstoječe urejene poti, kot so Gozdna in zgodovinska učna pot Stari grad, Vodna učna pot Vuhreščica in Vodna učna pot Dobrava, na novo pa je postavljena trim steza z različnimi orodji za vadbo.

Pot začnemo na parkirišču pri Dvorcu Radlje od koder pot nadaljujete po Gozdni in zgodovinski učni poti Stari grad ali po Trim stezi do Starega gradu, mimo Hude luknje do vodohrama nad Radljami. Pot od tukaj vodi do Župankove domačije, ki predstavlja pomembno etnološko in zgodovinsko dediščino tega območja Dravske doline. Od tod se pot preusmeri čez gozd do igrišča na Spodnji Vižingi, kjer se pot iz gozdnatega področja usmeri k lahkotnejši in manj zahtevni trasi ob reki Dravi. V tem delu se Rekreacijska pot poveže z Vodno učno potjo Vuhreščica in Vodno učno potjo Dobrava, ki vodi do Vodnega parka Reš.

Za celotno sklenitev poti se usmerimo proti izhodiščni točki, tako, da se napotimo proti Kulčevem klancu oziroma Dvorcu Radlje. Pot je dobro označena s smerokazi in vsemi drugimi potrebnimi informacijami.

Dolžina poti 12 km
Višinska razlika 410
Čas hoje 2 do 3 ure
Vrsta poti Primestna
Zahtevnost Srednje zahtevna pot

Priponke

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information