Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Pot kovačev in livarjev

Kraj: Muta

Tradicija kovaštva in livarstva je močno zaznamovala življenje in ljudi na območju občine Muta. Krožna pot nas popelje po poteh, ki so in še vedno vodijo delavce v kovačijo in bivšo livarno - v službo in nazaj domov.

Pot začnemo v Mitnici ob izlivu Bistrice v Dravo, pelje nas po urejeni tlakovani pešpoti proti toku reke Bistrice. Desno od viadukta se odpre pogled na Rotundo sv. Janeza Krstnika. Pot nadaljujemo ob Bistrici mimo bivše Livarne (sedaj obrtne delavnice) in mimo Godbenega doma. Nekoliko naprej se spustimo levo po stopnicah do reke Bistrice, pred kovačijo levo prečkamo most in se usmerimo v hrib. Po strmi poti prispemo na Zgornjo Muto. Na vrhu poti  se odpira pogled nazaj v dolino Bistrice in celoten kompleks kovačije.

Zavijemo desno, prečkamo glavno cesto in v začetku kostanjevega drevoreda prispemo do Kovaško-livarskega in gasilskega muzeja Muta, ki se nahaja v občinski stavbi. Pot nadaljujemo skozi kostanjev drevored - levo se odpre pogled na cerkev sv. Marjete, nadaljujemo mimo gasilskega doma in pri kmečki tržnici zavijemo levo in se spustimo nazaj proti Mitnici. Po približno 5 min hoje se odpre pogled na del Dravske doline in Mitnico. Pri izhodu iz gozda se usmerimo levo in prečkamo manjši most na reki Bistrici, zavijemo desno in prispemo na izhodiščno točko - Mitnico.

Dolžina poti 2 km
Višinska razlika 66 m
Čas hoje Manj kot 1 uro
Vrsta poti Mestna
Zahtevnost Nezahtevna pot

Priponke

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information