Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Dravograjska pot

Kraj: Dravograd

Dravograjska pot se prične v majhni vasici Vič, ki ima z vidika kulturne dediščine veliko vrednost in se nahaja ob državni meji z Avstrijo in je približno 3 km oddaljena od večjega naselja Dravograd. Iz Viča pot popelje sprehajalce do kmetije Becl in  neposredne bližine kmetije Žganec ter od tam naprej po planinski poti v smeri Košenjaka. V mesecu maju je neposredno ob kmetiji Medved možen ogled rastišča Kochovega svišča. Pot nadaljujemo po planinski poti v neposredni bližini domačije Kraker, v nadaljevanju mimo kmetije Očko, do najbolj prijetne vasice Ojstrica in ogledom cerkve Sv. Janeza Krstnika.

Na Ojstrici je tudi počivališče, trije kompleti miz in klopi, kjer si popotnik lahko odpočije. Pot se od cerkve Sv. Janeza Krstnika nadaljuje mimo znamenja pri »Moriju« do kmetije Juvan in po gozdni cesti do kmetije Škurlej, kjer si je možno ogledati Škurlejevo lipo, naravno vrednoto državnega pomena ter naprej do cerkve Sv. Duha in Mežnarije. Sv. Duh je posvečena romarska cerkev in kulturni spomenik državnega pomena. Pot nadaljujemo mimo kmetije Golob, ob robu gozda, in se spustimo v gozd, kjer lahko uživamo v neokrnjeni naravi ob neposredni bližini potočka.

Dravograjska pot se končna, po prehojenih približno 15 kilometrih, pri cerkvi Sv. Boštjana, ki združuje starejšo gotsko cerkev sv. Roka in zgodnje baročno cerkev sv. Boštjana.
 

Dolžina poti 15,1 km
Višinska razlika 700
Čas hoje več kot 3 ure
Vrsta poti Primestna
Zahtevnost Srednje zahtevna pot

Priponke

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information